Σελίδες

Σάββατο 21 Ιανουαρίου 2012

Internet is for porn

S.O.P.A.... S.O.P.A., P.I.P.A., P.I.P.A. μήπως;;.. Αν δεν έχει περάσει απ' τα αυτιά κανενός έστω μια από αυτές τις δυο λέξεις, τότε μάλλον θα πρέπει να ρίχνει πιο συχνές ματιές στα ιντερνετικά νέα.

Όσο εμείς εδώ στην Ελλαδούλα μας ζούμε την καθημερινή & ισχνή μας ζωή, στην άλλη μεριά της υφηλίου, στο Αμέρικα, υπάρχει κίνδυνος να ψηφιστεί ένα νομοσχέδιο το οποίο πρόκειται να επηρεάσει όχι μόνο τα αμερικανάκια αλλά και τον υπόλοιπο κόσμο (συμπεριλαμβανομένου ΚΑΙ εμάς).
Το S.O.P.A. (Stop Online Piracy Acts) λοιπόν, πρόκειται για ένα νομοσχέδιο το οποίο προβλέπει ένα σύστημα που μπλοκάρει την εισροή παράνομων δεδομένων στο διαδίκτυο. Δηλαδή θα προστατεύει την πνευματική ιδιοκτησία κάποιον αγαθών και δεν θα επιτρέπει την διακίνησή τους στον ιντερνετ. Το όλο σχήμα στην πραγματικότητα είναι πολύ πιο αυστηρό απ' ότι ακούγεται και επιφέρει ποινές στους παραβιάζοντες τις εντολές που προβλέπει. Χώρια πως τα μπλοκαρισμένα site δεν θα "φαίνονται" στα αποτελέσματα των μηχανών αναζήτησης (Google, Yahoo κ.α) και δεν θα μπορούν να πραγματοποιήσουν οποιουδήποτε είδους συνεργασία έστω και με άλλους ιδιωτικούς/επί πληρωμής ιστότοπους (Rapidshare, Megaupload, Filesonic κ.α). Επίσης, δεν θα επιτρέπει την ζωντανή αναμετάδοση γεγονότων χωρίς την άδεια χρήσης των πνευματικών δικαιωμάτων. Πράμα που έχει προκαλέσει τρεμούλα σε ιστότοπους όπως YouTube, Wikipedia, Reddit αλλά και σε κάθε blogger (σαν κι εμάς), αφού δεν θα μπορούμε να αναρτήσουμε κανένα σύνδεσμο στο μικρό και αθώο blog μας, ο οποίος θα κουβαλάει πνευματικά δικαιώματα από πίσω του.. Το P.IP.A. (Protect IP Act) είναι ένα άλλο παρόμοιο νομοσχέδιο, αδερφάκι του παραπάνω.
Τα νομοσχέδια αυτά αναμένονται να ψηφιστούν εντός του Φεβρουαρίου από το Κοινοβούλιο των ΗΠΑ. Ακόμη, διάβασα σε πολλά άλλα άρθρα πως πίσω από το νομοσχέδιο υπάρχει μια μάζα εμπορικών εταιριών που το χρηματοδοτεί και υποστηρίζει πιστά, αφού αναμένεται να κερδίσουν ένα κάρο λεφτά αργότερα.

Για τα γεγονότα αυτά πληροφορήθηκα προχθές το βράδυ. Να πω την αμαρτία μου, σε πρώτη φάση το πέρασα πολύ ουδέτερα και στο ντούκου. Την επόμενη μέρα το πρωί, ανεβαίνοντας την ανηφόρα για το σχολείο έκανα ένα φλας-μπακ και άρχισαν να βγαίνουν στην επιφάνεια του μυαλού μου εικόνες & σκέψεις που με έκαναν να αναρωτηθώ. Λέω από μέσα μου, δηλαδή οι κουφάλες οι Αμερικανοί έπρεπε να χώσουν κι εκεί μέσα τη σκατό-μυτόγκα τους; Για να καταλάβω, επειδή το αμερικανάκι γουστάρει να καταγράφει στο τουήτερ κάθε του κίνηση από την στιγμή που θα ξυπνήσει μέχρι το βράδυ που θα πάει να ξαναξεραθεί και έχει μετατρέψει το ιντερνετ από ένα απλό κανάλι επικοινωνίας σε ένα κομμάτι της ζωής του, πρέπει να μπουν νόμοι και απειλές μέσα σε αυτό; Γιατί να μας στερήσετε ένα ακόμη από τα ελάχιστα ελεύθερα εργαλεία διακίνησης των ιδεών μας ρε γαμώτο; Λογοκρισία μέχρι και στο ιντερνετ; Θα κλάψει και το παρδαλό κατσίκι..
Δεν τους φτάνουν όλα αυτά τα άπειρα λεφτά που βγάζουν απ' το Hoollywood και τις μουσικές εταιρίες τους, παρά μόνο ήθελαν και τα μερικά εκατομμύρια ακόμη που τους διαφεύγουν μέσω της ιντερνετικής πειρατείας η οποία γίνεται κοντά 15 χρόνια τωρα.

Λένε τα μίντια πως, ο Ομπάμα είναι κατά των υποστηριχτών του νομοσχεδίου και ανέφερε ότι με το SOPA σκοτώνουμε την "καινοτομία". Θα δούμε σε ένα μήνα τελικά τι θα απογίνει. Πάντως η εκστρατεία κατά του SOPA & PIPA, μέρα με την μέρα γίνεται ακόμη πιο ισχυρή με πολλές ιστοσελίδες, οργανισμούς και ένα σωρό από ανθρώπους του αμερικανικού έθνους οι οποίοι προβλέπεται να χάνουν την δουλεία τους έπειτα του ψηφίσματος του νομοσχεδίου.


Μας ξαναβλέπω με τον καινούργιο μήνα στα βίντεο κλάμπ της γειτονιάς και στα μετροπολις αγόρια και κορίτσια.. Αντίοοος

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

γαμάτο ποστ με έκανες να καταλάβω λίγο καλύτερα τι γίνεται με το πίπασόμπα, επίσης με γεια το layout, πολύ καλύτερο

Weedian είπε...

ευχαριστω..!!
καλυτερο απο ποιο; τι ειχα πριν; την ψυχεδελικ τυπησα λες;;

Ανώνυμος είπε...

ό,τι να ΄ναι είμαι, μάλλον το αβαταράκι άλλαξες μόνο. Είχα την εντύπωση ότι είχες άλλο πιο ανοιχτό χρώμα στο background , την κονσόλα που τα σπάει τη θυμάμαι.